Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Napraforgó Klub 2000-ben jött létre elsősorban érintett szülők aktív munkájának eredményeként.

Első időszakban alapítványi formában működött a Klub, majd 2003-ban a XXII. Kerületi Önkormányzat karolta fel ügyünket.

Első otthonunk a Kápolna utcai Kozmutza Flóra Könnyített Általános Iskola épületében volt. Itt viszonylag kezdetleges körülmények között, de annál nagyobb elhivatottsággal foglalkoztak gyermekeinkkel a szakemberek.

 

2005-ben elkészült jelenlegi otthonunk; a Köd utcában egy használaton kívüli óvoda épületet újítottak fel EU pályázati támogatással. Ez az épület már valóban megfelel a XXI. század elvárásainak: akadálymentesített épület, az épületen belül minden a sérült fiatalok életterének bővítését szolgálja.

Tágas konyha és étkező helyiség, két nagy méretű és összenyitható csoportszoba, sportszoba, kulturált mellékhelyiségek és fürdőszoba szolgálja a fiatalok kényelmét.

 700 – 1700 óráig szakértő gyógytornász, masszőr, zenepedagógus, mentálhigiénés szakember, szociális munkások és gyógypedagógusok foglalkoznak gyermekeinkkel.

E foglalkozások célja, hogy az eddig megszerzett tudásukat szinten tartsák. A tudás elsősorban az önellátásra irányul: WC-használat, kézmosási szokások, terítés, mosogatás, rend-és tisztaságszeretet, takarító munka (söprés, felmosás), önálló öltözködés. De ugyanakkor igyekeznek arra is figyelmet fordítani, hogy a foglalkoztató iskolában megszerzett írási- és olvasási ismereteik megmaradjanak.

Gyógypedagógusaink, szociális szakembereink gigászi harcot vívnak minden egyes lépésért, amely az önállóság felé vezet. Teszik ezt minimális bérezés ellenében elhivatottságból, mérhetetlen szeretettel és odaadással.

 Kiapadhatatlan ötleteik eredményeként gyermekeink csodálatos műsorral lepnek meg minket szülőket és nagyszülőket a farsangi mulatságon, anyák napján, karácsonykor. Ünnepi műsoraikkal felejthetetlen boldog perceket szereztek XXII. kerületi Idősek Napközi Otthona tagjainak.

 

 Kép

 

 

A Napraforgó Klub épülete


 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

EU-pályázat révén

épült újjá ez a régi

óvodai épület

 

 

 

 

 

 

és fiataljaink nagy öröme a kert:

  Kép

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.